8 metode pentru a-ți îmbunătăți capacitățile intelectuale

Timpul investit în dezvoltarea personală este o investiție în succesul tău.

Pentru a avea succes în societate trebuie sa investești în tine. Cu cât mai profundă este investiția, cu atât iți susții mai bine cariera profesională, iar dezvoltarea carierei tale este legată de propria dezvoltare. Vestea bună este că timpul investit în dezvoltarea ta personală este sub controlul tău permanent. Fie vrei să ieși în evidentă, fie nu, depinde de tine. Haide sa urmărim câteva din cele mai simple metode de ați mari capacitățile tale intelectuale și emoționale.

1. Extindeți orizonturile

Extinderea orizonturilor tale iți vor deschide lumea prin noi oportunități. Experiențele noi aduc noutăți nebănuite în viata ta. Mici cadouri “nefamiliare” primite cu experiențe diferite măresc cantitatea de cunoștințe. Creierul răspunde la lucrurile noi prin creerea de noi legături neuronale. Fiecare cale noua se întărește odată cu repetarea experiențelor și vei capătă noi abilitați și puncte forte. Din acest motiv trebuie sa te străduiești sa ieși puțin în afara zonei tale de confort. Acest lucru se poate rezolva ușor. Poți alege sa vizitezi locuri noi, sa mergi la serviciu pe un drum nou, sau pur și simplu sa-ți speli dinții cu cealaltă mana. Creierul a fost format de obiceiurile tale. Cu cât ești mai rigid și mai obișnuit cu ele, cu atât iți va fi mai greu sa faci fața schimbării. Oricare ar fi rutina din viața ta, aceasta te va împiedica în efortul tău de a te schimba, dar poți începe în fiecare zi cu lucruri mici. Îmbină lucruri pentru a fi pregătit/ă sa te dezvolți în noi moduri, să te întâlnești cu oameni noi, șă fii în medii noi.

2. Fii creativ/ă

Orice succes începe prin ați oferi rezultate previzibile, oportunități și posibilități. Pe cât de creativ/ă iți vei permite să fii, pe atât mai deschis/ă vei fi către metode inovative și eficiente în rezolvarea problemelor, în îmbunatățirea aptitudinilor de brainstorming și networking. Cu cât ești mai vizionar/ă, cu atât vei deveni mai bun cunoscător în a te inspira din toate domeniile vieții ori de câte ori viața o va cere. Acest tip de creativitate iți va oferi încredere extraordinară în activitățile tale din familie sau în cariera profesională sau afaceri. Oamenii vor ști cu tu ești persoana purtătoare a ideilor noi și care face ca lucrurile sa se miște într-o direcție nouă mai bună. Creativitatea este trăsătura cheie care te va face un om inteligent-creativ. Nu există nici un lucru care să nu poată fi îmbunătățit. Toți avem nevoie de acea creativitate care să ne facă să ne crească pasiunea pentru ceea ce lucrăm în prezent și chiar să ne facă munca mai puțin plictisitoare și un pic mai distractivă.

3. Plăcerea cititului

Succesul nu este important doar pentru că te strădui pentru asta ci este o prioritate pentru antreprenori, o prioritate atât de mare uneori încât uitam să ne distrăm, să ne relaxăm, sa ne decomprimăm. Dezvoltarea personala nu înseamna sa-ți ții nasul în tot felul de manuale. Cititul în general, indiferent de conținut, este un lucru fabulos pentru creier. Fie că este despre dezlegarea unei crime, sau o ficțiune, sau poate fi poezie, lectura stimulează procesul creativ. Fără nici un efort conștient, creierul tău transpune cuvintele în imaginile care construiesc un film în mintea ta. Lectura iți oferă o pauză, te transpune într-o altă lume și creează o legătura emoțională între tine și cuvintele de pe hârtie. Toți avem nevoie de o escapadă. Dacă nu poți pleca imediat în vacanță, atunci cititul poate fi un substituent excelent. Mai mult, cititul iți îmbogățește vocabularul, oferă creierului exemple corecte de gramatică și te ajuta să devii nu numai un bun cititor dar și un scriitor mai bun, dar cel mai important este că vei fi un mai bun și concentrat comunicator.

4. Antrenează-ți creierul

Exista numeroase tehnici pentru ați păstra mintea ascuțita. Există chiar aplicații de tip puzzle de cuvinte sau aplicații pe telefon precum Luminosity care sunt gratuite și care oferă jocuri și tehnici de rezolvare a diverselor probleme și care pot crește neuro-plasticitatea creierului. Neuro-plasticitatea este capacitatea creierului de a crea noi conexiuni neuronale, permițându-ți să funcționezi la nivel superior. Cu cât ai mai multă neuro-plasticitate, cu atăt creierul face mai multe legături noi și cu atât mai repede și mai eficient procesezi informațiile. A avea succes înseamna și a lua decizii rapid, deși sunt puține persoane dispuse în a-și instrui zilnic creierul pentru asta.

5. Învață în mod consecvent

Exista întotdeauna câte ceva de învățat. Nimic nu este mai presus de educație. Fii pasionat mereu de dobândirea și dezvoltarea de noi competențe și informații. Pentru a deveni un antreprenor de succes, trebuie să cauți mereu ceea ce este nou și ceea ce nu este pe deplin înțeles în domeniul industriei tale. Când iți continui educația este uneori umilitor să afli cât mai ai încă de învățat. Cu cât înveți mai mult, cu atât mai pregătit vei deveni pentru a produce o strategie excelentă. Cu cât mai multe cunoștințe deții, cu atât mai multe informații obții, informații pe care le vei avea la dispoziție pentru deciziile critice. Învățătura este ceea ce iți crește încrederea de sine. Este ceea ce mărește baza ta de calificare și adaugă valoare talentelor tale. Este, de asemenea, unealta care iți va permite să lucrezi mai inteligent cu mai puțin efort. Asigura-te întotdeauna că exista ceva de învață și vei avea o creștere directa și evidenta a abilitaților tale de a fi creator.

6. Activitatea fizică

Activitatea fizica nu numai că te ajuta sa fii într-o forma mai bună, dar iți da și un creier care va funcționa mai bine. Creierul va răspunde cel mai bine când are oxigen din plin. Când primește stimularea cu oxigen, se îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare și se previne declinul cognitiv. Fără exerciții fizice, creierul tău nu poate lua informațiile noi sau nu poate genera dezvoltarea de noi celule. Cel mai rapid și eficient mod de a deveni mai inteligent, mai puțin stresat, mai puțin deprimat și mai energic este sa iți pui în mișcare tot corpul.

7. Dormi suficient

Cercetările au demonstrat că, atunci când te privezi de somn, nu numai ca iți pui performanțele în pericol dar asta afectează pe orice altcineva din jurul tău, care depinde de tine. Numeroase studii au demonstrat că privarea de somn este dușmanul managementului intelectual. Lucrând fără sa te odihnești te poți pune în pericol dar poți pune și pe cei de lângă tine pentru ești intoxicant. Un somn suficient determină capacitatea de ați menține atenția și de ați menține excelența intelectuală. Este un lucru atât de simplu de făcut și totuși sunt puțini cei care se disciplinează în a se îngriji de condiția lor. Asta poate face diferența în viața și cariera. Fă tu diferența.

8. Cum te îmbraci

Ceea ce porți poate avea un impact direct în sporirea inteligenței. Testul Stroop a arătat ca persoanele care purtau veste de laborator au avut rezultate mai bune la testele de performanta mentala decât cele din grupul care nu aveau veste. Exista putere într-o uniforma ar putea zice cineva. Fii convins că este important să te îmbraci adecvat pentru rolul pe care în joci. Modul în care te îmbraci declară direct cine ești și care este potențialul tău de succes. Când te îmbraci pentru rol, creezi rolul. În al doilea rând, modul în care te îmbraci are un impact imediat asupra modului în care ceilalți îți percep capacitatea intelectuală. Cu cât te îmbraci mai potrivit ocaziei, cu atât vei capătă mai multa valoare și veți fi luat și mai în serios. Creierul nu răspunde doar la cunoaștere ci și la dispoziția pe care ți-o creezi. Când te îmbraci mai bine, te simți mai bine. Cu cât creăte starea de spirit cu atât deschisă, mai flexibila și mai inteligent/ă te simți și mai experimentată față de ceilalți când negociezi sau interacționezi cu colegii sau cu un grup de oameni oarecare. Din acest motiv haina ta poate impresiona pe oricine.

Sursa: www.entrepreneur.com

Publică o părere

Vă rugăm să rețineți, comentariile vor fi moderate înainte de publicare